4 Ocak 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Sevgili bilgisayar;

Kara haberleri,memleket meselelerini,yarın kaygısını, sınav 

telaşlarını bir yana bırakıp yemek yapalım.

En temel gereksinimimizi  giderip bol gıda alıp hayata direnme 

gücümüzü artıralım.

Her şeyi mevsiminde taze tüketelim.Yoğurdu evimizde 

yapalım.Sütü günlük içelim.Doğay kirletmeyelim.of of of Dünyanın 

sonu böyle gelecek işte.Tüketiyoruz.Sonu hazırlıyoruz.Haberimiz 
yok….
İşte yemek:

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Kereviz öyle kolay sevilip yenen besin değildir.Sevenleri her  çeşidini  yer.Kokusuna bayılır. Sevmeyenlere 

de demeli ki  kış aylarında   kereviz tüketin ..Besin değeri  yüksek olduğu söylenir. Var ki  ,bir nedeni vardır 

 diyorum.Önce salatasından deneyin.Sonra da zeytin yağlısı.Etli sebze yemeklerini seviyorsanız onunda 

tarifleri bol.

Ben  bir saat içinde ev halkına akşam yemeği hazırlamak zorunda kalan, zamanı sınırlı anneler için kolayından 

lezzeti bol  etin,köftenin yanına bir kase yoğurt eşliğinde bol limon suyu ile yenen  ZEYTİN YAĞLI 

KEREVİZ  tarifi vereyim.

Şöyleki;

Kereviz,patates,havuç temizlenip yıkanır.Ama kereviz soyulup yıkanır yıkanmaz limonla ovulur ki 

kararmasın.Beyaz kalsın.Tencerenin dibine önce limonla ovulmuş dilim kerevizler  dizilir.Beyaz kat.

Ardından patatesler dilimlenir.Sarı kat.

En üste havuç dilimlenir.Ama incecik.Tül gibi.Turuncu kat.

Az su ile birlikte tuz,zeytin yağı ilavesini unutmadan .Çabuk pişen bir yemek .Siz o arada çorbanızı,etli 

yemeğinizi  ,salatanızı hazırlayın.

İşte size bol limon sıkıp afiyetle yenecek zeytinyağlı sebze yemeği.

Zeytin yağlılar ılık daha güzel oluyor diyenlerdenim.


Hiç yorum yok: