Hernekadar Kafkanın kitabındaki gibi değişime uğramasak da okuduğumuz kitaplar,gezdiğimiz ülkeler,yeni arkadaşlar,işyerinde yaşadığımız olaylar.Herbiri ince ince değiştiriyor bizi.Yavaş yavaş ,farkında olmadan.İşte buna da tecrübe diyoruz.Yaşamımızın bileşkesi.
Umalım ki bu bileşkemiz doğruya güzele gitsin.Tıpkı Tayland çekdiğim resimlerdeki manzaralar gibi.
PAYLAŞMAK:Düşündüklerimi.Yazdıklarımı.Duygularımı. gezdiğim yerleri.Resimleri.Yaptığım yemekleri. Yani kısaca herşeyi.
Etiketler
- Atatürk
- Ayfer tunç
- bahar
- Beşiktaş
- beyoğlu
- BURSA
- dinazor
- elma marmeladı
- ESKİŞEHİR.MİDAS .YAZILIKAYA
- Evliya Çelebi
- GÖYNÜK
- hafta sonuu
- Hatay
- hayat
- Hıfzı Topuz
- KAPLICA
- kelebek
- kestane
- kırılma noktası
- kış yemekleri
- köfte
- künefe
- mudanya
- MUDURNU
- OYLAT
- öykü
- patlıcan yemekleri
- pera
- RESİMLER
- sebze çorbası
- sonbahar
- Tatil
- TATLILAR
- tirilye
- yıkım-
10 Eylül 2010 Cuma
4 Eylül 2010 Cumartesi
GEZİ 1-TAYLAND
Altı günlük Tayland gezime başlamadan önce dudaklarımdaki gülümseme,gözlerimdeki ışıltı,gönlümdeki çoşku hiç bitmedi.Uçağa adım atar atmaz da hafıza kaybı oluştu.Ta ki geri dönüş yoluna kadar.Dönüşte de silinmiş hafıza bir bir yerine geldi.
Her neyse tüm tatiller ,geziler gibi benimde Tayland gezim harikaydı.Önce Bangkok,altın ve zümrüt Buda lar,kanal gezileri .Sonra Phuket adası ve diğer ada turlar(phi phi).Yeşil deniz.Tropikal meyveler.Nefis Tayland yemekleri.Bunlar anlatmakla bitmez sanal ortamda.Kısaca:
1-Tayland a mutlaka gidin.
2-Klasik Tai masajı yaptırın.
3-Hava alanına iner inmez meyvelerden tadın.Beğendiğinizi gezi süresince doya doya yiyin.
3-Zümrüt Buda yı görmeden dönmeyin
4-Magnet alın ki buzdolabınızı her açışta Tayland günlerinizi hatırlatın.
Her neyse tüm tatiller ,geziler gibi benimde Tayland gezim harikaydı.Önce Bangkok,altın ve zümrüt Buda lar,kanal gezileri .Sonra Phuket adası ve diğer ada turlar(phi phi).Yeşil deniz.Tropikal meyveler.Nefis Tayland yemekleri.Bunlar anlatmakla bitmez sanal ortamda.Kısaca:
1-Tayland a mutlaka gidin.
2-Klasik Tai masajı yaptırın.
3-Hava alanına iner inmez meyvelerden tadın.Beğendiğinizi gezi süresince doya doya yiyin.
3-Zümrüt Buda yı görmeden dönmeyin
4-Magnet alın ki buzdolabınızı her açışta Tayland günlerinizi hatırlatın.
30 Ağustos 2010 Pazartesi
tatil1
Güneşli,sıcak anlarda başladık yolculuğumuza.Şu üç günlük tatilde Saroz gezisi yapalım dedik çoluk çocuk.Önce kıyıdan uçmak deresini keşfettik.Pırıl pırıl parlayan sularda.Adı güzel kendi güzel müreftenin bağlarında oyalandık biraz.Keşan yolundan çamlığa vurduk yolu.Deniz orman tarlalar derken saroz körfezinin serin sularında bulduk kendimizi.Sonsuzluğa kulaç attık ailecek.Nerdeyse bulutları yakalayacaktık.
Mürefte de geçeleyip sabah üzüm bağlarına çıktık.Döne döne.Arkada denizi bırakıp.
Bağlar;Parlak yeşil asma yapraklarının aralarında insana gülümseyen siyah ,yeşil üzümler.Her biri güneşin altında bal olmuş sizi bekler.Kıyamazsınız dallarından koparmaya.Bağ bozumunda toplanacak hepsi.Kimi pazara,kimi şarap olmak için fabrikaya.Ama hepside soframıza gelecek.Ya üzüm yiyeceğiz yemek sonrası ya da şarap olacak yemeklerimize katık.
Bu tatil ve gezi den sonra size bir şaraplı içieçek tarifi.Sevgili kızımın Fransız arkadaşından .Ya da oğlumun dediği gibi çakma şampanya.Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.
"İstediğiniz bir Türk şarabı açın .Rengine o anki ruh halinize göresiz kara verin.Ama kırmızı şarap daha güzel oluyor.
iki ölçü şarap,bir ölçü sade soda.
önce şerap,ardından soda .Beraber karıştırılır.İçine az limon suyu ve bir iki tane buz".
Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.İçinde belkide Mürefte yamaçlarının bağlarının kardinal üzümleri var.Benim bu tatilde gördüğüm.
Mürefte de geçeleyip sabah üzüm bağlarına çıktık.Döne döne.Arkada denizi bırakıp.
Bağlar;Parlak yeşil asma yapraklarının aralarında insana gülümseyen siyah ,yeşil üzümler.Her biri güneşin altında bal olmuş sizi bekler.Kıyamazsınız dallarından koparmaya.Bağ bozumunda toplanacak hepsi.Kimi pazara,kimi şarap olmak için fabrikaya.Ama hepside soframıza gelecek.Ya üzüm yiyeceğiz yemek sonrası ya da şarap olacak yemeklerimize katık.
Bu tatil ve gezi den sonra size bir şaraplı içieçek tarifi.Sevgili kızımın Fransız arkadaşından .Ya da oğlumun dediği gibi çakma şampanya.Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.
"İstediğiniz bir Türk şarabı açın .Rengine o anki ruh halinize göresiz kara verin.Ama kırmızı şarap daha güzel oluyor.
iki ölçü şarap,bir ölçü sade soda.
önce şerap,ardından soda .Beraber karıştırılır.İçine az limon suyu ve bir iki tane buz".
Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.İçinde belkide Mürefte yamaçlarının bağlarının kardinal üzümleri var.Benim bu tatilde gördüğüm.
10 Ağustos 2010 Salı
İstanbulun hanları
sıcak
nerdeyse 8. ayı yarıladık.Sıcaklarda insanları bunaltmasa hayat daha güzel olacak.
Son bir hafta yoğun işlerden sonra yeniden sevgili bilgisayara yazmak iyi geldi.
Helede 3 gün sonra uzak doğuya gitme teleşı yoğun ve sıkıntılı geçen bir haftayı bana unutturdu.
Yeniden başlama gücüm oldu.Neyemi?Tabiki keyifli yaşamaya.Yazmaya okumaya.
İŞlerin yoğun bunaltıcı havasında yakalayamadığım yaşam keyfini bu sıcak salı gecesi yakaladım.
işte böyle sevgili bilgisayar.
Son bir hafta yoğun işlerden sonra yeniden sevgili bilgisayara yazmak iyi geldi.
Helede 3 gün sonra uzak doğuya gitme teleşı yoğun ve sıkıntılı geçen bir haftayı bana unutturdu.
Yeniden başlama gücüm oldu.Neyemi?Tabiki keyifli yaşamaya.Yazmaya okumaya.
İŞlerin yoğun bunaltıcı havasında yakalayamadığım yaşam keyfini bu sıcak salı gecesi yakaladım.
işte böyle sevgili bilgisayar.
1 Ağustos 2010 Pazar
başlarken
bu güzel yaz aylarında bir ağustos günündeyiz.Akşam oluyor.
Günlerden pazar.
Yarın herşey için yeni bir gün.Yeni bir hafta başlıyor.
Okulların açılmasına daha çook var.Onların telaşı yok henüz.
Ama tatil hazırlıkları ya da tatil dönüşü telaşları var.
Herkese kolay gelsin.
Günlerden pazar.
Yarın herşey için yeni bir gün.Yeni bir hafta başlıyor.
Okulların açılmasına daha çook var.Onların telaşı yok henüz.
Ama tatil hazırlıkları ya da tatil dönüşü telaşları var.
Herkese kolay gelsin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)