Güneşli,sıcak anlarda başladık yolculuğumuza.Şu üç günlük tatilde Saroz gezisi yapalım dedik çoluk çocuk.Önce kıyıdan uçmak deresini keşfettik.Pırıl pırıl parlayan sularda.Adı güzel kendi güzel müreftenin bağlarında oyalandık biraz.Keşan yolundan çamlığa vurduk yolu.Deniz orman tarlalar derken saroz körfezinin serin sularında bulduk kendimizi.Sonsuzluğa kulaç attık ailecek.Nerdeyse bulutları yakalayacaktık.
Mürefte de geçeleyip sabah üzüm bağlarına çıktık.Döne döne.Arkada denizi bırakıp.
Bağlar;Parlak yeşil asma yapraklarının aralarında insana gülümseyen siyah ,yeşil üzümler.Her biri güneşin altında bal olmuş sizi bekler.Kıyamazsınız dallarından koparmaya.Bağ bozumunda toplanacak hepsi.Kimi pazara,kimi şarap olmak için fabrikaya.Ama hepside soframıza gelecek.Ya üzüm yiyeceğiz yemek sonrası ya da şarap olacak yemeklerimize katık.
Bu tatil ve gezi den sonra size bir şaraplı içieçek tarifi.Sevgili kızımın Fransız arkadaşından .Ya da oğlumun dediği gibi çakma şampanya.Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.
"İstediğiniz bir Türk şarabı açın .Rengine o anki ruh halinize göresiz kara verin.Ama kırmızı şarap daha güzel oluyor.
iki ölçü şarap,bir ölçü sade soda.
önce şerap,ardından soda .Beraber karıştırılır.İçine az limon suyu ve bir iki tane buz".
Hazırlaması kolay,içimi rahat,keyfi doyumsuz.İçinde belkide Mürefte yamaçlarının bağlarının kardinal üzümleri var.Benim bu tatilde gördüğüm.
1 yorum:
Gülaycığım bu çakma şampanya (!) tarifi bana bayağı iyi göründü :))Kesin deneyeceğim. Bloğunu zevkle takip edeceğim. Bizi al, başka diyarlara götür sevgili dostum. Birkaç dakikalığına da olsa :)) Sibel
Yorum Gönder