Sevgili bilgisayar;
Kara haberleri,memleket meselelerini,yarın kaygısını, sınav
telaşlarını bir yana bırakıp yemek yapalım.
En temel gereksinimimizi giderip bol gıda alıp hayata direnme
gücümüzü
artıralım.
Her şeyi mevsiminde taze tüketelim.Yoğurdu evimizde
yapalım.Sütü günlük içelim.Doğay kirletmeyelim.of of of Dünyanın
sonu böyle
gelecek işte.Tüketiyoruz.Sonu hazırlıyoruz.Haberimiz
yok….
İşte yemek:
ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ
Kereviz öyle kolay sevilip yenen besin değildir.Sevenleri
her çeşidini yer.Kokusuna bayılır. Sevmeyenlere
de demeli ki kış aylarında kereviz
tüketin ..Besin değeri yüksek olduğu
söylenir. Var ki ,bir nedeni vardır
diyorum.Önce salatasından deneyin.Sonra da
zeytin yağlısı.Etli sebze yemeklerini seviyorsanız onunda
tarifleri bol.
Ben bir saat içinde
ev halkına akşam yemeği hazırlamak zorunda kalan, zamanı sınırlı anneler için
kolayından
lezzeti bol etin,köftenin
yanına bir kase yoğurt eşliğinde bol limon suyu ile yenen ZEYTİN YAĞLI
KEREVİZ tarifi vereyim.
Şöyleki;
Kereviz,patates,havuç temizlenip yıkanır.Ama kereviz soyulup
yıkanır yıkanmaz limonla ovulur ki
kararmasın.Beyaz kalsın.Tencerenin dibine
önce limonla ovulmuş dilim kerevizler
dizilir.Beyaz kat.
Ardından patatesler dilimlenir.Sarı kat.
En üste havuç dilimlenir.Ama incecik.Tül gibi.Turuncu kat.
Az su ile birlikte tuz,zeytin yağı ilavesini unutmadan .Çabuk
pişen bir yemek .Siz o arada çorbanızı,etli
yemeğinizi ,salatanızı hazırlayın.
İşte size bol limon sıkıp afiyetle yenecek zeytinyağlı sebze
yemeği.
Zeytin yağlılar ılık daha güzel oluyor diyenlerdenim.