23 Ocak 2011 Pazar

BALIK



Yorgun argın gelmişsinizdir eve.Gün de kötü geçmişse (güzel

günlere sözüm yok) ya da dibe vurmuşsa ruh haliniz.

Birde evde sizi bekleyen insanlar açsa.Ne yemek var soruları sizi

usandırmadan açın dolabı.

Sarıkanat, çinekop, lüfer, levrek, çupra.Her ne tür balık  koyduysanız kara günler için dolaba.

Açlık durumuna göre sayarak balıkları hazırlığa başlayın.

Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyup balıkları yan yana döşemeye başlayın.

Balıkların arasına :Defne yaprağı, soğan dilimleri,bir baş sarımsak (Soymadan,tane tane)dilim domates,yeşil biber ve dilediğiniz gibi doğradığınız patatesleri de koyup verin fırına.

Üzerine Yarım bardak suya yarım kaşık domates salçası tuz karabiber koyarak.Pişen balıkları fırından çıkarmadan önce fırını ızgara ayarı ile tepsiyi hafif de kızartın.Kimse fırınmı? ızgaramı? anlayamasın….

Zamanınız varsa yanına mısır unu çorba birde pırasa yapın.Yoksa da içine dolaptan ne varsa koyacağınız bol salata .Yemek afiyetle yenince keyiflerde yerine gelir.Unutmayın

Sonra alın çayınızı, kahvenizi geçin bilgisayar başına.Eski resimlere bakın.Güzel anıları olan.(Kötüleri çöpe atın.)

Gülümseyin.

Hiç yorum yok: