PAYLAŞMAK:Düşündüklerimi.Yazdıklarımı.Duygularımı. gezdiğim yerleri.Resimleri.Yaptığım yemekleri. Yani kısaca herşeyi.
23 Ocak 2011 Pazar
BALIK
Yorgun argın gelmişsinizdir eve.Gün de kötü geçmişse (güzel
günlere sözüm yok) ya da dibe vurmuşsa ruh haliniz.
Birde evde sizi bekleyen insanlar açsa.Ne yemek var soruları sizi
usandırmadan açın dolabı.
Sarıkanat, çinekop, lüfer, levrek, çupra.Her ne tür balık koyduysanız kara günler için dolaba.
Açlık durumuna göre sayarak balıkları hazırlığa başlayın.
Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyup balıkları yan yana döşemeye başlayın.
Balıkların arasına :Defne yaprağı, soğan dilimleri,bir baş sarımsak (Soymadan,tane tane)dilim domates,yeşil biber ve dilediğiniz gibi doğradığınız patatesleri de koyup verin fırına.
Üzerine Yarım bardak suya yarım kaşık domates salçası tuz karabiber koyarak.Pişen balıkları fırından çıkarmadan önce fırını ızgara ayarı ile tepsiyi hafif de kızartın.Kimse fırınmı? ızgaramı? anlayamasın….
Zamanınız varsa yanına mısır unu çorba birde pırasa yapın.Yoksa da içine dolaptan ne varsa koyacağınız bol salata .Yemek afiyetle yenince keyiflerde yerine gelir.Unutmayın
Sonra alın çayınızı, kahvenizi geçin bilgisayar başına.Eski resimlere bakın.Güzel anıları olan.(Kötüleri çöpe atın.)
Gülümseyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder