4 Aralık 2010 Cumartesi

KIRIKKALE KAHVALTISI

Ben hala bayram tatilindeyim. Merakla da Tayfur ailesinin yeni ferdi MEHMET ARSLAN I bekliyorum ama .Ondan da halaaa haber yok.

O daha dünyaya gelmenin gününü sayarken ,bende sabahları yaptığımız doyumsuz kahvaltıdan söz edeyim.Kalabalık kahvaltılar hazırlamaya yardımcı olsun..




İki demlik çay hazırlığı ile başlamalı ki çayın sonu gelmesin.Zeytin,peynir.Tabiki taze nefis köy peynirlerinden.Üzerine sıçak su döküp eritilen "sündürme peyniri "ekmeksiz de yersiniz.Tuzu biraz fazlaca ama ..
Bal,pekmeze gelince.Onlarda doğadan.Taze besleyici ,şifalı.Pekmez denildiğine göre öksürüğe bire bir.Sabah aç karna içersen.Ne öksürük kalırmış.Ne de kansızlık.Tabiki Kırkkalenin şifalı üzümlerinden.

Kırıkkale kahvaltısının asıl püf noktası menemen(bol yumurtalı) ve patates kızartması.Sabah sabah olurmu demeyin.Deneyin.
Herkes hazır olupta masaya geldiği an ;patateslerin,menemenin pişme zamanı da gelmiş olmalı.Sıcaklığı nefaseti azalmadan yenmeye başlanmalı.
Arada ceviz yemeyi unutmadan...
Ardından keşfe çıkmalı.
Onlar baraj gölünde turnaları avlarken bende seyretmeye doyulmayan görüntüleri kaydetmeye çalıştım.
Paylaşayım diye.

Hiç yorum yok: