7 Kasım 2010 Pazar

Zeytinyağlı Ispanak

Ölüm,yaşam vs derken derin ve ağır konulara dalmışım.Hayat devam ediyor.Engüzel örnek.Evdekiler acıkıyor.Yemek istiyor.
"akşama ne var"diye
Bende ıspanak pişirdim.Zeytinyağlı.Sakın hafta içi yapmayın.Zaten zaman kıstlı.En güzeli hafta sonu.Uğraş dur.Ispanakları temizleyip yıkamak için.
Mutfaktakta geçen  zaman ,yemek hazırlıkları ,sonrasında hep beraber yenen akşam yemeklerinin tadı da olmasa..Bu kadar zahmete değermi diyor insan.Neyse.Gelelim zeytinyağlı Ispanağa.
İyi yıkanmış ,yıkanmış ıspanaklar sapları ile doğranır.Üzerine :
-doğranmış  kuru soğan
-küp doğranmış domates
-domates salçası
-3-5 diş sarımsak
-tuz,bir adet kesme şeker
-ve yarım bardak pirinç
-az miktar su tüm malzemeleri kat kat tencereye koyup kısık ateşte pişirilir.Pirinçler yumuşayıp ,parlak yeşil olan ıspanağın rengi de değişince pişmiş demektir.Yanına yoğurt,soğan salatası,yada karışık turşu.Hangisi kalay gelirse.Hazır ıspanak alınmış,temizlenmiş:Hepsini pişirmeden  bir kısmınıda börek için,yumurtalı ıspanak için dondurucuya koyun ki onları  da sıkıştığınız zamanlarda(işten yorgun ya da gezmeden geç geldiğinizde.Hani sizi beklerler ya .yemek yapsada yesek diye.) akşam yemeği yaparken kendinize hayran kalın.

Hiç yorum yok: